Ruilen en retourneren

Mag ik bij GOODHUNT. producten ruilen of retourneren?

Natuurlijk.  Na ontvangst van je bestelling mag je maximaal 14 dagen nadenken over je blij bent met je aankoop. Ben je niet tevreden? Dan heb je bij ons 2 opties:

  1. Je kunt (een deel van) je bestelling terugsturen. Download altijd het retourformulier welke je volledig in moet vullen en bij je retourzending moet voegen. Zonder compleet retourformulier kunnen we je bestelling niet terug in ontvangst nemen. Het terugsturen van het pakket is voor eigen rekening.
  2. Wil je jouw bestelling liever helemaal retourneren? Dan ontvang je je gehele aankoopbedrag terug, plus de initiele verzendkosten van Euro 3,95 retour. Let op, het terugsturen van het pakket is wel voor eigen rekening.

Voor beide opties moet je dus gebruik maken van ons retourformulier.
Wij benadrukken dat je het retourformulier compleet invult en meestuurt met je retourzending: zo weet onze afdeling Retouren wie de afzender is, en kunnen we je retour sneller afhandelen.

Hoe werkt het?

  1. pakket ontvangen en dan…

Maak eerst één verpakking open
Misschien heb je meerdere maten besteld. Maar maak eerst een pakket open en pas je maat. Omdat we hier voor een goed doel werken streven we naar een optimale winst. Daarom produceren wij de T-shirt op moment van bestelling. Eenmaal geopende verpakkingen kunnen wij niet meer opnieuw verkopen. Probeer daarom eerst het product uit waarvan je de kans het grootst acht dat het past en goed zit.

  1. omruilen of retourneren

Retourformulier
Vul het retourformulier in en volg de instructies nauwkeurig op . Kom je er niet uit stuur dan een email aan [email protected] en laat ons weten dat je je product(en) wilt omruilen of retourneren. Dan helpen wij je verder. 

Opsturen
Voeg het formulier samen met de producten die je wilt terugsturen in een degelijke verpakking, bij voorkeur de initiele envelop, naar onderstaand adres. De verzendkosten voor deze retourzending voor eigen rekening.

GOODHUNT.
T.a.v. Afdeling Retouren
Entrada 500
1114 AA  Amsterdam
Nederland

Zodra je retour in goede orde is ontvangen door GOODHUNT. ontvang je een bericht ter bevestiging. 

  • Heb je ervoor gekozen je producten te ruilen? We sturen je de nieuwe producten direct na ontvangst van je retour toe.
  • Wil je je geld terug? Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief de verzendkosten) zo snel mogelijk, maar binnen circa 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen.
  • Is je retourzending niet bij ons aangekomen? Als je kunt aantonen dat je het hebt verzonden, zorgen wij alsnog voor terugbetaling of ruiling.

N.B. Vraag bij de retourzending om een verzendbevestiging met Track&Trace nummer. Bewaar deze goed tot je van ons de bevestiging hebt ontvangen dat wij je retour in goede staat hebben ontvangen. Zo weten wij wie welke producten heeft teruggestuurd en kunnen wij je retour snel afhandelen. 

Hoe kan ik retourneren vanuit andere landen?
LET OP: Woon je in het buitenland? De voorwaarden voor retourneren zijn gelijk aan retourneren vanuit Nederland. Maar neem even contact met ons op als je vragen hebt. Ook vanut het buitenland zijn de kosten voor retourzending voor eigen rekening.

Zijn er voorwaarden verbonden aan de terugbetaling? 
Om eventuele verwarring of misbruik te voorkomen doen wij alleen een (deel)betaling op het rekeningnummer waarvan wij, met tussenkomst van onze Payment Service Provider, de betaling hebben ontvangen. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.

Herroepingsrecht

Je hebt ook nog het recht om zonder opgaaf van reden de aankoop-overeenkomst te herroepen.

Het wettelijke recht tot herroeping bedraagt bij ons 14 dagen vanaf de dag dat jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de goederen (resp. in geval van deelleveringen de laatste goederen) in bezit hebt genomen. Om je recht van herroeping waar te nemen, dient je ons via een duidelijke verklaring (bijv. een per post verstuurde brief of e-mail) te informeren over je besluit om deze overeenkomst te herroepen. Hiervoor kun je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.

Wil je per post je herroepingsrecht uitoefenen, dan kun je deze richten aan bovenstaand postadres, of mailen naar [email protected]

Je mag de overeenkomst ook herroepen door je bestelling zonder commentaar te retourneren. Voor zover er wegens omstandigheden geen afwijkende situatie ontstaat, wordt de retournering van de goederen zonder commentaar als herroepingsverklaring waargenomen. Om de herroepingstermijn na te komen, volstaat het om de mededeling betreffende het waarnemen van het recht van herroeping resp. de goederen voor verstrijken van de termijn van herroeping zonder commentaar te versturen.

Gevolgen van herroeping
Indien je deze overeenkomst herroept, dienen wij alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, incl. verzendkosten (met uitzondering van bijkomende kosten die zijn ontstaan doordat jij een andere verzendmethode hebt gekozen dan de door ons aangeboden, gratis standaard bezorging op ons antwoordnummer), onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je mededeling over de herroeping van deze overeenkomst, terug te betalen. Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde methode die jij voor de oorspronkelijke transactie hebt toegepast, tenzij er nadrukkelijk iets anders met jou is overeengekomen; in geen geval worden aan jou kosten voor deze terugbetaling berekend. 

Wij kunnen een terugbetaling weigeren totdat wij de goederen weer van jou in ontvangst hebben genomen of tot jij hebt aangetoond dat je de waren heeft geretourneerd, al naar gelang welk geval eerder van toepassing is.

Je dient je bestelde producten onverwijld en in ieder geval binnen 14 dagen vanaf de dag waarop jij ons over de herroeping van de overeenkomst hebt geïnformeerd naar ons terug te sturen.

De termijn wordt nagekomen mits je de goederen voor het verstrijken van de termijn van 14 dagen retourneert. Je dient de waardevermindering van de goederen slechts voor jouw rekening te nemen als deze waardevermindering het gevolg is van het hanteren van de goederen, verdergaand dan nodig is om de aard, de kenmerken en het functioneren van de goederen vast te stellen: passen, dragen, wassen en drogen is geen probleem, maar (bewust) de producten beschadigen is natuurlijk niet geoorloofd.

Met het modelformulier voor herroeping vervullen wij slechts onze wettelijke informatieplicht. Het is niet noodzakelijk dat je ons de herroeping apart, bijv. m.b.v. het onderstaande formulier, mededeelt. Een retournering van de goederen zonder commentaar is als herroepingsverklaring voldoende. Wel vragen we je er zorg voor te dragen dat jij als afzender en/of het ordernummer op je retourzending te herleiden is.