Wastips

Onze T-shirts worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig katoen met het GOTS keurmerk. Door de superieure kwaliteit behouden onze producten lang hun vorm en kleur. Om je T-shirt te helpen in top conditie te houden hebben we hieronder een aantal tips voor je.

Tip 1: Kleur bij kleur

  • Gebruik voor witte producten een wasmiddel speciaal voor de witte was. Deze wasmiddelen bevatten optische witmakers en houden je witte kleding wit. Gebruik geen chloor of bleekmiddelen. Dit tast de kwaliteit van de stof ernstig aan.
  • Gebruik voor de zwarte producten een wasmiddel speciaal voor de donkere of zwarte was. Zo blijven ze langer zwart.

Tip 2: Niet te heet

Je kunt onze T-shirts het beste wassen op 30 graden. Bij hogere temperaturen kunnen de shirts, krimpen en kunnen we niet instaan voor de duurzaamheid. Met de moderne generatie wasmiddelen is warmer wassen dan 30 graden vaak niet nodig voor een goede hygiënische reiniging. Zo spaar je bovendien onze leefomgeving én de kleuren van je shirt.

Tip 3: Eerst drogen, dan dragen

Voor een hygiënisch schone was, is het belangrijk dat je T-shirt goed droog zijn voor je ze opruimt. Bacteriën gedijen immers vooral in vocht. En die wil je geen kans geven, om nare luchtjes te voorkomen. Drogen kan natuurlijk aan de waslijn, maar als je gebruik maakt van een droger, droog dan op een lichte stand om te veel krimp te voorkomen.